Effeuno N-serien

  • Stillegående, passiv kjøling
  • Premium kvalitet, fornuftig pris
  • Mobil og plasseringsvennlig
7.950,00 kr

På lager

9.900,00 kr

På lager

Effeuno P134-serien

  • Høy effekt og jevn varmebalanse
  • Varmeelement både over og under
  • Har en høyere variant (HA) for mer allsidig bruk
12.690,00 kr

På lager

13.690,00 kr

På lager

Effeuno P234-serien

  • Steker to pizzaer samtidig
  • Tre termostater opp til 509°C
  • Like høy kvalitet som P134-serien

Effeuno P134 Evolution-serien

  • Digital PID-styring med touch
  • Stekeprogrammer, timer og stoppeklokke
  • Nøyaktig kontroll av varme og steking

Ofte stilte spørsmål om Effeuno

Valget av riktig Effeuno-ovn avhenger av flere faktorer som hvor mange pizzaer du planlegger å steke, hva slags annen matlaging du vil gjøre, og selvfølgelig budsjettet ditt.

For den kompakte og rimelige

Hvis du kun planlegger å steke 3-4 pizzaer om gangen og er ute etter en kompakt, økonomisk løsning med lavt strømforbruk, kan N3 eller N4 være et godt valg for deg.

For den effektive

Hvis du ønsker en ovn som varmes opp raskt og er beregnet for større produksjon per time, kan P134H 509 være veien å gå.

For den allsidige

For de som også ønsker å bruke ovnen til å lage andre ting som brød, og som ønsker en ovn med større høyde, vil P134HA 509 være et utmerket valg.

For den som vil ha det beste

Hvis budsjettet ikke er en begrensning og du er ute etter toppmodellen, kan du se på Evolution-serien. Disse ovnene kommer både i lav og høy modell (H og HA) og er utstyrt med PID-kontroller og et touchpanel. Dette gir meget nøyaktig temperatur under steking. I tillegg kan disse ovnene programmeres og har ulike stekesykluser.

Det er en 2-års fabrikkgaranti på alle Effeuno pizzaovner ved privatkjøp og 1 år ved næringskjøp.

Våre ovner har svært rask oppvarming og du kan forvente å ha en ferdig pizza på mellom 60 til 90 sekunder.

I tillegg til pizza, er de høyere HA-modellene med 18 cm høyde svært fleksible og kan brukes til å lage brød, pita, kjøtt, grønnsaker, og mer. De lavere modellene kan også benyttes til andre ting enn pizza kun begrenset av den lave høyden på ca 9 cm.

Ja, den høye HA-modellen med en innvendig høyde på 18 cm er godt egnet for brødbaking. Du kan steke opptil 3 brød, på rundt 800 g hver, samtidig direkte på steingulvet. For å forbedre stekeresultatet ytterligere tilbyr vi en spesiell dampboks som passer til Effeuno-ovnene. Dampboksen gir damp i den første delen av stekingen, noe som bidrar til bedre ovnsheving og en deilig, sprø skorpe. Ovnen egner seg også perfekt til annet bakeverk som baguetter, focaccia, panettone og lignende.

Med høyere effekt og kapasitet til å nå mye høyere temperaturer, utklasserer Effeuno-ovnene konvensjonelle kjøkkenkomfyrer på flere områder. De varmer opp betydelig raskere, noe som gir en mer effektiv matlaging. Den spesielle biscotto-steingulvet muliggjør også høyere temperaturer og bedre ovnsheving. Dette gir deg muligheten til å lage perfekte pizzaer på 450 grader med en imponerende kort steketid. Videre er disse ovnene mer fleksible når det gjelder plassering.

Det enkleste er å la ovnen stå på full varme i et par minutter for å brenne bort urenheter. Du kan også bruke en messingbørste for ekstra rengjøring.

Absolutt, vi har utstilte modeller i vår butikk i Arendal. Der kan du få en bedre følelse av produktet før du bestemmer deg.

Ja, vi tilbyr en spesialdesignet Effeuno-tralle som passer perfekt til ovnene i P134-serien. Denne trallen kommer med et kollapsbart sidebord for pizzabaking, hyller under for lagring av tilbehør (som f.eks. en eltemaskin fra Famag), kroker for å henge spader og kraftige hjul med brems. Dette gjør det enkelt å flytte ovnen, enten du vil bruke den i en bod eller trille den ut på terrassen.

Ovnene i N3 og N4-seriene kan bli relativt varme på overflaten ettersom de ikke har en innebygd vifte for nedkjøling. I motsetning til dette har P134-serien en vifte som reduserer overflatevarmen betraktelig. Uansett modell er alle Effeuno-ovner utstyrt med dører som har tre lag glass, noe som gir utmerket isolasjon. Du kan derfor trygt berøre dørglasset med hånden, selv etter en time med oppfyring, uten å risikere å brenne deg.

Nei, Effeuno-ovnene er ikke designet for å bygges inn i kjøkkeninnredninger. Det kreves minst 10 cm klarering rundt ovnen for å lufte bort overflatevarmen effektivt. Derfor egner disse ovnene seg best som bordmodeller, plassert frittstående på en kjøkkenbenk eller annen overflate. Fordi vekten på ovnene er forholdsvis lav, kan de enkelt flyttes bort etter bruk.

Biscotto-steinen er laget av terracotta bestående av vulkansk leire og aske. Dette gir steinen helt spesielle egenskaper når det kommer til steking på høye temperaturer. På grunn av den lave varmeledningsevne i materialet, er biscotto ideell for steking av napolitansk pizza på opptil 450 grader, uten å svi bunnen. Kombinert med Effeuno-ovnenes høye ytelse, blir dette en perfekt match. I tillegg til redusert steketid, helt ned til 60 sekunder, er biscotto et porøst materiale som trekker til seg fuktighet fra pizzadeigen. Dette gir bedre ovnsheving og et lett, luftig resultat med en sprø overflate.

Effeuno-ovnene er produsert i Nord-Italia, nærmere bestemt utenfor byen Padova i Venetia-regionen. De kommer fra en mindre, familieeid bedrift som har spesialisert seg på ovner siden 2010. Prisnivået er høyere sammenlignet med lavkvalitets ovner produsert i Asia, primært fordi kostnadsnivået i Italia er betydelig høyere. Det går ikke på akkord med kvalitet; komponentene til ovnene er enten produsert “in-house” eller er kjøpt inn fra tyske komponentprodusenter. Ovnene er bygget med de samme komponentene som benyttes i større, profesjonelle ovner, men i en mer kompakt utførelse. Kort sagt, du betaler for eksepsjonell kvalitet hele veien.

Effeuno pizzaovner kan bestilles direkte fra vår nettside eller kjøpes i vår butikk i Arendal, hvor vi også har ovnene utstilt.

Se hva andre har sagt om Effeuno elektrisk pizzaovn

Meget godt fornøyd med denne. Rask oppvarming og perfekt pizza hver gang. Jevn og fin steking og man slipper å rotere den slik man må gjøre på en gassdreven ovn. I tillegg slipper jeg å stå alene på utsiden og steke pizza i kulden mens de andre sitter varmt og godt inne. Mye mer sosialt og anvendelig med en ovn i tilknytning til kjøkken/spiseplass.

Svein-Olav / Effeuno P134H
2 Grillpanner i støpejern i Effeuno

Perfekt pizza hver gang. Veldig godt til å bake brød i også pga høyden. Anbefales!

Rune Svanes Pedersen / Effeuno P134HA
Effeuno N3 elektrisk pizzaovn steker pizza på et avlastningsbord

Har Ooni koda 12 m/biscotto og dør fra før. Vesentlig enklere å få perfekt pizza med N3 så jeg vil si at det var en god oppgradering.

Morten Henriksen / Effeuno N3

Test av pizzaovnene Effeuno N3 og N4

Denne produkttesten ble originalt testet, skrevet og publisert på Pizzamani sin blogg av René Munthe Eik den 9. mai 2023.

Både Effeuno N3 og N4 steker ypperlige pizza

Innledningsvis vil jeg starte med å si at jeg nå driver proffesjonelt med pizza. Derfor har jeg tatt betalt fra leverandøren for å utføre denne testen. Ut over det er leverandøren informert om at jeg gjør testen slik jeg ønsker, og skriver det jeg selv finner riktig i forbindelse med testen.

Video og bilder fra testen finner du nederst i innlegget

Jeg satte ovnene side om side og slo dem på samtidig. Temperaturen ble satt til maks som er 500 grader. Etter 30 minutter holdt N3 en temperatur på 485 grader midt på gulvet. N4 ovnen holdt 464 grader etter samme tid. Etter at ovnene hadde stått på i 35 minutter skrudde jeg ned temperaturen til 450 grader.

Jeg stekte 2 pizza i hver ovn. Etter at den første pizzaen ble tatt ut startet jeg utbakingen av pizza nummer to. Det tok i underkant av 3 minutter fra den ene pizzaen ble tatt ut til den neste ble satt inn. Steinenene i begge ovnene hadde på den tiden hentet seg fint inn igjen med tanke på varme. Begge pizza i begge ovner ble veldig fint stekt under.

Begge ovner stekte også skkorpen og toppingen på pizzaene jevnt og fint. Jeg har tidligere testet andre mye dyrere Effeuno ovner med like lav takhøyde som disse. Jeg synes faktisk at både Effeuno N3 og Effeuno N4 steker mye jevnere enn disse ovnene. Det er selvfølgelig mye mulig at dette er utfordringer som nå utbedret på disse.

Med temperaturen innstilt på 450 grader stekte Effeuno N3 pizzaene ferdig på ca 80 sekunder. Effeuno N4 stekte ferdig pizzaene 5-7 sekunder raskere med samme innstilling. Jeg vil faktisk anbefale å steke ferdig pizza på nærmere 90 sekunder enn 60 sekunder. På en Margherita og Marinara har det ikke så mye å bety. Men har du for eksempel på rå topping, så vil man trenge tiden på å gjennomsteke denne.

Deigene jeg brukte under testen hadde en hydrering på 64% og var noe overhevet.

Effeuno N3 elektrisk pizzaovn

  • Dør med 3-lags glass
  • Termostat med varmeelement i ovnstaket opp til 500°C
  • 1 av & på – bryter
  • Innvendig halogenlys som lyser opp kammeret.
  • Innvendig mål 35x40x10 cm
  • Utvendige mål: 44x59x32 cm.
  • Effekt: 2,1 kw
  • 220V /230V ~50-60Hz
  • Vekt: 25 kg
  • Biscottostein som standard

Effeuno N4 elektrisk pizzaovn

  • Dør med 3-lags glass
  • Termostat med varmeelement i topp , opptil til 500°C
  • 1 av/på-bryter
  • Innvendig halogenlys som lyser opp kammeret.
  • Innvendig mål 42x42x10 cm
  • Utvendige mål: 51x62x32 cm (bxdxh)
  • Effekt: 2,8 kw
  • Strøm. 220V /230V ~50-60Hz
  • Vekt: 30 kg
  • Biscottostein som standard

Oppsumering – test av Effeuno N3 og Effeuno N4

Begge ovnene stekte veldig bra pizza, og fullt på høyde med dyrere ovner av samme merke som jeg har testet. Ovnene er lette i forhold til sine større brødre, og er defor enkle å ha hjemme på kjøkkenet om man har liten plass og må lagre ovnen en annen plass. Beina er også såpass høye et ovnene er lette å få tak på når de skal løftes.

Ovnene har ikke vifter og er dermed veldig stillegående. De er faktisk helt lydløse, noe som er veldig uvant men svært behagelig i forhold til kraftigere utgaver. Siden det ikke er vifter i ovnene så trenger de heller ikke stå tilkoblet til strøm etter at de er slått av. Det kan være en utfordring på de kraftigere ovnene som ofte trenger 45-60 minutter før støpselet kan dras ut. Dette var et stort pluss for ovnene.

Men siden ovnene har lav effekt og kun varmeelement i taket, er dette ovner som etter mitt syn kun beregnet for hobby og privat bruk hjemme. Ovnene vil ikke takle øy produksjon der steinen får minimalt med tid mellom hver pizza. Men holder det at du steker pizza med 2-3 minutter mellom hver så er ovnen perfekt.

Selv likte jeg best den største av ovnene, Effeuno N4. Grunnen til dette er at det er bedre plass og mulighetene til å steke større pizza er til stede. Men denne er dyrere enn den litt mindre N3. Effeuno N3 koster i skrivende stund 7.950,-, mens Effeuno N4 koster 9.500,-.

Jeg kan trygt konkludere med at dette er ovnen menigmann går for om man ønsker seg en veldig bra elektrisk pizzaovn til hjemmebruk. Jeg ble meget positivt overrasket, og de færreste trenger noe som er mer avansert enn dette. Ovnene er rimelige, lette, stillegående, enkle i bruk og steker imponerende bra pizza.

Effeuno leverer igjen ovner av høy kvalitet, og denne gang til en pris som er overkommelig for flere pizzaentusiater enn tidligere.